Monday, February 4, 2013

141 година од раѓањето на Гоце Делчев

На овој ден, пред точно 141 година, во Кукуш е роден еден од најголемите и најзаслужни синови на Македонија, Гоце Делчев.
Пред околу 3 години на Facebook по повод еден од јубилеите посветени на Гоце Делчев го напишав следното:

„Почивај во мир великану МАКЕДОНСКИ, достојни генерации го следат твојот пример и ја носат Македонија напред!
Упс, пардон...
Се накотиле бескичмени, анационални амеби што сакаат да и го сменат името на МАКЕДОНИЈА за да ја нема...
Ееее Гоце...
Стани од гроб, куртули ја жална Македонија од проклети шпиони, неразбрани трговци...“


За жал и ден денеска го мислам истото...

No comments:

Post a Comment